Loše vesti u Vojvodini: Džonatan Bolingi u teškom zdravstvenom stanju

Igrač iz Konga je nakon reprezentativnih obaveza prijavio da se ne oseća dobro, a potom su preduzeti koraci povodom njegovog stanja.

Miloš Zekić
15. septembar 2023, 2:57

Džonatan Bolingi u dresu Vojvodine. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, nastavlja se i Superliga Srbije, gde će biti odigrani jedan mini-lokalni derbi između Vojvodine i Spartaka iz Subotice. Međutim, ekipa "stare dame" je čula i loše vesti pred ovaj meč.

Ova utakmica će biti u senci lošeg zdravstvenog stanja Džonatana Bolingija, koji je hitno zbrinut u Institutu u Sremskoj Kamenici, pa je tim povodom na konferenciji za medije najpre govorio klupski lekar Borko Vukosav.

"Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege. Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", rekao je dr Borko Vukosav.

Odmah za njim, obratio se i trener Ranko Popović, koji je poslao reči podrške Džonatanu Bolingiju.

"Kada dobijete ovakve vesti, onda je utakmica u drugom planu. Misli svih nas usmerene su ka Boliju i želimo mu da se što pre oporavi. Ova situacija treba da bude i motivacija za sve nas i da odigramo i za njega. Ne sumnjam da će on svoju utakmicu da dobije. Kada se dese ovakve stvari, podsetimo se na prioritete u životu", rekao je Ranko Popović.