Kraj jedne velike ljubavi! Milane, hvala ti za sve, Crvena zvezda se oprostila od dugogodišnjeg kapitena!

Crvena zvezda i dugogodišnji kapiten Milan Borjan su postigli dogovor o sporazumnom raskidu ugovora nakon sedam uspešnih godina tokom kojih su ostvareni veliki rezultati.

Redakcija
24. jun 2024, 12:13

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Kraj! I definitivan! Iako je Milan Borjan je imao još dve godine ugovora sa Zvezdom, a vrlo brzo je postignut dogovor između kluba i sjajnog čuvara mreže o raskidu saradnje. Milan Borjan će, kako se navodi na klupskom sajtu, oprostiti poslednju godinu ugovora, dok će Zvezda na sebe preuzeti da mu isplati sledeću godinu, čime on postaje slobodan u izboru nove sredine.

Milan Borjan je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog interesa i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe.

Milan Borjan je od prvog dana kada je stigao u Crvenu zvezdu, davne 2017. godine sa velikom posvećenošću pristupao svim obavezama. Bio je lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene. Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavaljao nesavladivu prepreku za sve timove. 

Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage. Zlatnim slovima se upisao u istoriju kluba.

Na golu Crvene zvezde je stajao na 309 utakmica, protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača kluba sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri duple krune.

Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope.