Kolumbija ili Urugvaj, pa kraj! Lionel Mesi šokirao Argentince!

Lionel Mesi, kapiten i najbolji igrač Argentine najavio između redova da mu je finala na Kopa Amerika možda i oproštaj od nacionalnog dresa.

Redakcija
10. jul 2024, 2:56

(Foto: Getty Images)

Posle Mundijala u Kataru 2022. godine, Lionel Mesi i njegovi Gaučosi su na korak i od osvajanja titule na Kopa Amerika, tačnije, njene odbrane jer su i 2021. godine bili najbolji.

"Moramo da uživamo u svakom trenutku života. Svestan sam da su ovo možda i poslednje bitke i zato maksimalno uživam u njima", izjavio je danas kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi posle pobede nad Kanadom u polufinalu Kupa Amerike.

Reprezentacija Argentine je u Nju Džersiju savladala Kanadu 2:0 i izborila plasman u finale Kupa Amerike. Argentina je 15 puta u istoriji osvojila Kup Amerike.

"Ludilo je šta je ovaj tim uspeo da uradi, šta radi Argentina. Za nas koji smo ostali tu iz stare garde, zaista je impresivno da smo sa reprezentacijom u još jednom velikom finalu. Proživljavam sve ovo kao i na prošlom Kupu Amerike, pa na Mundijalu...", rekao je Mesi.

Mesi je na meču protiv Kanade postigao 109. gol u karijeri za reprezentaciju Argentine.

"Ovo je težak Kup Amerike, sve je izjednačeno, tereni su teški, temperature visoke, protivnici jaki. Sjajna je stvar biti u finalu", dodao je argentinski fudbaler.

Argentina će u finalu Kupa Amerike igrati protiv pobednika meča između Urugvaja i Kolumbije.
Selektor Argentine Lionel Skaloni poručio je da bi Mesija trebalo ostaviti na miru.

"On dobro zna da mi nećemo biti ti koji ćemo mu zatvoriti vrata. Može da ostane sa nama koliko god želi, čak i kada se povuče. Neka sam odluči o tome šta želi", rekao je Skaloni.