Ko su prekobrojni među Orlovima: Piksi Stojković preskočio Partizan, Strahinja Eraković otpisan za Nemačku!

Sa spiska od 35 igrača otpala devetorica, a Nemanja Radonjić samoinicijatovno odlučio da se ne odaziva pozivu selektora.

Redakcija
28. maj 2024, 9:45

Strahinja Eraković. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Nemanja Radonjić, Strahinja Eraković, Saša Zdjelar, Jan Karlo Simić, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Ćirković, Samed Baždar Matija Gluščević, Mihailo Ivanović. To su igrači koje je Piksi Stojković precrtao sa spiska putnika za EURO 2024. u Nemačkoj.

Devetorica precrtanih, ne i odbačenih. Na prvenstvu Evrope neće biti devetorice igrača sa spiska od 35 koji je poslat u UEFA. Kada se takmičenje u MNamečkoj od 14. juna do 14. jula bude završilo, od jeseni kreće novi ciklus Lige nacija i očekuje se da od jeseni Dragan Stojković Piksi vrati pod zastavu neke od igrača koje je izostavio sa konačnog spiska za EURO.

Kao iznenađenje, čak trojica igrača završila na konačnom spisku iz Superlige Srbije. To su iskusni Uroš Spajić i Srđan Mijailović iz Crvene zvezde, kao i defanzivac Nemanja Stojić, kapiten TSC.

Golman Partizana, ubedljivo najbolji pojedinac crno-belih, Aleksandar Jovanović nije pozvan, kao ni mladi Samed Baždar koji je u dresu crno-belih davao golove tokom proleća.

Piksi Stojković je rešio da na put ne ide Strahinja Eraković. Nekadašnji štoper Zvezde a sada Zenita bio je na Mundijalu u Kataru 2022. godine jedini predstvanik Superlige. Saša Zdjelar iz CSKA Moskva bio u martovskom ciklusu prijateljskih, ali ga nema u završnici. Otpao je i mlađani štoper Milana Jan Karlo Simić. Imao je malu minutažu u Seriji A, dok je Nemanja Radonjić samoinicijativno odlučio da ne bude deo državnog tima.