Ko je čovek koji je srušio Crvenu zvezdu i njene milione: Sandej Adetundži, doveden za 0 evra

Čukarički je ostvario veliku pobedu u derbiju sedmog kola Superlige, savladao je šestrostrukog uzastopnog šampiona sa 2:1.

Miloš Zekić
17. septembar 2023, 1:56

Sandej Adetundži. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Junak ovog trijumfa ekipe trenera Igora Matića je novi napadač Čukaričkog, 25-godišnji Nigerijac Sandej Adetundži, koji je pre samo dve nedelje postao član ekipe sa Banovog brda.

On je najpre iznudio jedanaesterac iz kog je Čukarički poveo sa 1:0, a zatim je u 75. minutu postigao prelep gol za konačnih 2:1.

Za Crvenu zvezdu su debitovali Hvang In-Bom, za koga su crveno-beli platili pet miliona evra, i Šerif Endiaje, za koga je izdvojeno još četiri miliona, a za to vreme je Čukarički Adetundžija doveo bez obeštećenja!

Prethodni angažman, Adetundži je imao u makedonskom Škupiju, gde je na 54 utakmice postigao 30 golova, a sa Čukaričkim je potpisao ugovor na tri godine.

Pre Škupija, Adetundži je u Evropi imao samo kratku epizodu u češkom Pribramu pre četiri godine, a sve ostalo od početka seniorske karijere pa do dolaska u Škupi 2021. godine, proveo je u Nigeriji.Na "Transfermarktu" mu se tržišna vrednost procenjuje na 700.000 evra, ali posle večerašnje utakmice biće znatno bliži milionu.