Kladionice već spremne za EURO 2024: Ako uložite 1 evro na Srbiju, evo koliko ćete novca zaraditi ako osvoji prvenstvo Evrope!

Prema najnovijim procenama glavni favoriti za zlatnu medalju su Englezi i Francuzi, dok se Orlovima daju male šanse.

Redakcija
22. novembar 2023, 11:49

Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Kvalifikacije su gotove, još samo baraž na proleće! Poznata je 21 selekcija koja će narednog leta učestvovati na Evropskom šampionatu. Čekaju su još pobednici tri baraž susreta.

Već sada je jasno ko su najveći favoriti za podizanje peharau Nemačkoj. Kladionice su već objavile kvote sedam meseci pre starta takmičenja. Kako sada stvari stoje, Francuska i Engleska su najbliže zlatnoj medalji, pa se sada daje kvota pet na njihov trijumf! Dakle, za uloženi evro dobižće se 5!

Selekcija Srbije se posle uspešnih kvalifikacija posle čak 24 godine plasirala na EURO 2024, ali će Orlovi žreb u Hamburgu 2. decembra čekati iz poslednjeg 4. šešira. Kladionice Orlove vide kao 13. favorita na takmičenju! Preciznije, daju kvotu 75 za pobedu Srbije na Evropskom prvenstvu. Ako neko zaista veruje da Piksijeva selekcija može do zlatne medalje, ima priliku da dobro zaradi.

Domaćin Nemačka za trijumf na takmičenju nosi kvotu sedam, Špancima se malo manje veruje sa kvotom osam, a slede potom Portugalija (10), Italija, Holandija, Belgija (15), Hrvatska i Danska (25), Austrija i Švajcarska (50). Srbija ima istu kvotu kao Turska (75).

Manje šanse daju samo Češkoj, Škotskoj, Rumuniji, Sloveniji, Slovačkoj i Albaniji, za koju je i najveća moguća kvota 400.