Katastrofa za Španiju i Barselonu: Čudo od deteta propušta ostatak sezone i EURO 2024.

Na kvalifikacionom meču protiv Gruzije, jedan od najtalentovanijih mladih igrača na svetu, Gavi, doživeo je tešku povredu kolena, pauza minimum pola godine.

Redakcija
20. novembar 2023, 9:20

(Foto: /)

Sjajni mladi igrač Barselone Gavi (19), jedan od najtalentovanijih igrača na svetu završio je sezonu zbog teške povrede kolena na utakmici kvalifikacija za EURO 2024. U 26. minutu meča protiv Gruzije dogodilo se ono što je šokiralo Španiju.

Gavi je najpre dobio udarac u desno koleno, zbog čega je pao na travu, ali je nastavio igru. Međutim, u idućoj akciji Gavi se opet povredio na istom mestu pokušavajući da zaustavi loptu. Momentalno je napustio igru.

Svi španski mediji prenose prve doktorske nalaze gde se jasno vidi da je pokidao ligamente desnog kolena. To znači kako je završena sezona za nezamjenjivog vezistu Barselone, koji je već sakupio 111 nastupa za matični klub, pri čemu je postigao sedam i namestio 14 golova za aktualnog prvaka Španije.

Gavijevo povreda do kraja sezone ogroman je udarac Barsinoj ambiciji da obrani titulu i napravi iskorak u Ligi šampiona. Jednako su Gavijevom ozledom šokirani i u reprezentaciji Španije. Tinejdžer je već 27 puta nastupio za nacionalni tim i dao pet golova.

Procenjuje se pauzu od najmanje šest do osam meseci, a i nakon toga se igrač mora postepeno vraćati, to znači da Gavi neće igrati ni EURO 2024. ni Olimpijske igre u Parizu.