Italijani računaju i brutalno vređaju doskorašnjeg reprezentativca Srbije: Poražavajuće, evo koliko Milan košta svaki udarac ka golu rivala Luke Jovića!

Posle samo sedam nastupa i 223 minuta u dresu rosonera u Seriji A, uticajna "Gazeta delo Sport" izračunala da svaka njegova lopta upućena ka golu rivala košta neverovatnih 500.000 evra!

Redakcija
20. novembar 2023, 1:26

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Bruka i sramota, šta ste gledali, da li neko zna fudbal u Milanu? Ovo su samo neki komentari na društvenim mrežama posle analize učinka italijanskih medija o igrama i učinku Luke Jovića.

Milan je letos doveo bez evra obeštećenja srpskog centarfora iz Fiorentine u kojoj se zadržao samo jednu sezonu posle dolaska iz Real Madrida. Milan ga je doveo kao alternativu za iskusnog Olivijea Žirua. Za sada, srpski centarfor ima sedam nastupa u Seriji A i samo 223 odigrane minute. Nije još dao nijedan gol i nema nijednu asistenciju. Italjanski mediji su Jvića poslednjih dana prosto - razapeli!

Uticajna "Gazeta delo Sport" je izračunala da svaki Jovićev udarac zasad košta 500.000 evra. Šokantno! Zaključak je izveden na osnovu toga što je Jovićeva plata oko 2,2 miliona evra po sezoni, dakle, oko 270.000 evra mesečno. 

Igrajući za Milan u Seriji A, Jović je uputio tek dva udarca prema protivničkom golu, pa su Italijani izvekli zaključak da je to za sada pola miliona evra godišnje svaki put kad Jović šutira u okvir golu.

Luka Jović je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Benfiku, Ajntraht Frankfurt, Real Madrid i Fiorentinu. Real Madrid ga je u leto 2019. za 63 miliona evra kupio od bundesligaša i nakon toga je počeo njegov pad. Za Srbiju u 31 utakmici ima deset datih golova, a prema "Transfermarktu" sada vredi 8.000.000 evra.