Ima se, može se: Nemci otkrili plate svojih reprezentativaca i selektora Nagelsmana, cifre su bomba!

Nemački mediji su se pozabavili uvek aktuelnom i zanimljivom temom, a to je koliko u svojim klubovima zarađuju njihovi vrhunski igrači.

Redakcija
11. jun 2024, 11:41

Julijen Nagelsman. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Selektor Nemačke Julijan Nagelsman objavio je odavno kojih 26 igrača će predstavljati zemlju domaćina na EURO 2024. koje počinje 14. juna. Ima tu top zvezda, ali i igrača koji su tek debitovali za "pancere" kao što je slučaj za mladom zvezdom Bajern Minhena srpskog porekla Aleksandrom Pavlovićem.

U uticajnom "Bildu" napravili su listu svih 26 repreznetativaca koje je Julijan Nagelsman pozvao za EP i potom ih rangirali. Ne po gopdina,a ne po broju mečeva, već po platama!

Najviše zarađuju fudbaleri Bajerna, odnosno Real Madrida, Barselone i Arsenala. To su Kimih, Sane, Miler, Nojer, Haverc, Kros i Gundogan. Ova sedmorka prima po 20.000.000 evra.

Sledi trojka sa po 9.000.000 evra u kojoj su Musijala, Ridiger i golman Andre Ter Šregen. Potom su iza njih Niklas Fulkrug, Florijan Virc, Beni Henrihs, Niko Šloterbek, Džonatan Ta... Oni zarađuju između šest i osam miliona evropskih novčanica.

Najmanju platu ima onaj najmlađi! Igrač koji je odbio da igra za Srbiju. Aleksandar Pavlović ima 1.000.000ebra po sezoni, kao i ofanzivni bek Štutgarta Maks Mitelštet.

Selektor Julijan Nagelsman po novom ugovoru ima 6.000.000 po godini.

Germany
(foto: Zvanični FB/TW/IG kluba/saveza)