Igor Duljaj poslao moćnu poruku: Spremili mi smenu u Partizanu i tražili novog trenera još od Slovenije

Kormilar crno-belih otkrio pod kakvim je pritiskom bio.

Redakcija
6. april 2024, 12:13

(Foto: partizan.rs)

Trener Partizana Igor Duljaj kao i njegova ekipa spremni su za meč 29. kola Superlige Srbije protiv Novog Pazara. Duel je na programu u nedelju od 20.00 uz besplatan ulaz na stadion u Humskoj.

"Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika, jer svaka utakmica može da donese ili odnese bodove, ulazimo u ovaj meč sa malo više optimizma, posle onakve pobede nad Voždovcem, jer je to mnogo značilo igračima, jer se ne predajemo i kada je teško. U ovaj meč ulazimo sa pozitivnim raspoloženjem, klub je izašao u susret i hvala im što će ulaz biti besplatan, voleo bih da bude što više naših navijača. Imam veliku želju, ne znam da li će mi se to ispuniti, da jednom kada naši igrači daju gol, da otrče ka jugu. To nam je izuzetno važno, ne vidim Partizan bez navijača, to jedno bez drugog ne ide. Mnogo sam tužan zbog toga. Voleo bih pre nego što neki igrači odu u inostranstvo, da osete tu draž i energiju", rekao je Duljaj.

Igru Novog Pazara nose ekp partizanovci - Adem Ljajić, Sejduba Suma, Marko Šćepović.

"U ekipi Pazara je mnogo igrača koji su igrali u Partizanu, došao je novi trener, tu odmah imate novu energiju, igrači žele da se dokažu, tu su Ljajić, Suma, Petković, Momčilović, svi su bili u Partizanu, bore se za plej-of, imaju svoje ambicije, a naš cilj je da osvojimo tri boda".

Saldanja je i dalje u Brazilu.

"Videćemo ko će biti spreman za utakmicu. Sigurno je da u sastavu neće biti Saldanja, ali ono što me raduje jesu izveštaji sa njegovih treninga i očekujem da će uskoro da se priključi treninzima prvog tima".

Duljaj je na konferenciji otkrio da je bio blizu odlaska iz Partizana još od priprema u Sloveniji.

"Kada se vratim unazad, još od Slovenije postojale su indicije, da ne imenujem šta i kako, da se već tražio novi trener Partizana. Generalni direktor Vazura je imao pritisak da me smeni, da neko drugi dođe, ja to znam. Mene je donekle zaštitilo moje ime, odnosno, to što sam ostavio trag u Partizanu kao igrač. Da nije bilo toga, posle Slovenije i onih utakmica koje smo imali, ja ne bih sedeo ovde. Tada bih bio smenjen", otkrio je Duljaj.