Hrvatska ima tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina: Selektor Zlatko Dalić nikad žešći prema kritičarima!

Uoči meča sa Albanijom kormilar "kockastih" ljut jer se njegova selekcija potcenjujeu odnosu na druge selekcije.

Redakcija
19. jun 2024, 8:23

(Foto: Getty Images)

Hrvatska je porazom od Španije od 3:0 dovela sebe i nezgodan položaj, pred današnji meč sa Albanijom od 15.00 mora da uzme sva tri boda. Svaki drugi rezultat bio bi fatalan i doveo bi "kockaste" u situaciju da strepe da li će nastaviti takmičenje na EURO 2024. jer se u trećem kolu sastaju sa Italijom.

Selektor Zlatko Dalić je pred meč istakao da mu smeta što je njegov tim gotovo otpisan iz borbe za visok plasman.

"Sigurno da nije bilo lepo izgubiti prvu utakmicu i da osećaj nije bio dobar. Nas nikad nisu pratili na najbolji mogući način. Uvek smo mi bili ti koje su stavljali na začelje i kojima se ne veruje, a mi smo u šest godina osvojili tri medalje. Ne znam ko je to uz Francusku napravio i ja uvek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne valjamo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas doživljavaju".

Zna Dalić da će Albanci biti tvrd orah.

"Albanija sigurno nije protivnik kvaliteta Španije, ali zaslužuje veliki respekt. Oni će biti jako motivisani i organizovani, a mi moramo biti strpljivi. Nama je glavni cilj da pobedimo, bićemo ofanzivniji, iako je statistika protiv Španije pokazala da smo imali veći posed lopte i više udaraca, ali to nismo iskoristili. Biće nekih promena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti. Svi koji će početi znaju koji nam je cilj", zaključuje Dalić.