Grande Samir Handanović! Legendarni Havijer Zaneti je u ime Intera odao počast slovenačkom golmanu

Samir Handanović je živa legenda Intera, a u klubu su mu to jasno dali do znanja kada su se pred jučerašnju utakmicu setili da ga počaste posebnom spomen-plaketom.

Redakcija
15. april 2024, 9:17

(Foto: uradna spletna stran kluba)

U milanskom Interu, koji će sezonu završiti kao šampion italijanske Serije A, juče su nagradili dugogodišnjeg golmana i legendu kluba, Samira Handanovića. Još jedna istinska zvezda kluba, sada visoki funkcioner Intera, Havijer Zaneti, uručio je Samiru Handanoviću spomen-plaketu na kojoj je upisano broj 455. Toliko utakmica u dresu Intera je odigrao Handanović.

"Hvala Interu za sve godine koje sam proveo ovde. Dirnut sam. San Siro je divan, najlepši stadion na svetu, ovde su i najbolji navijači", rekao je Handanović i istakao da su mu se snovi ostvarili prelaskom u Inter.

Handanović je prešao u Inter 2012. godine kao izuzetno perspektivan golman Udinezea. U Milanu je podigao svoju igru na viši nivo i postao i najbolji golman Serije A (ukupno je odigrao 566 utakmica u italijanskom prvenstvu)! Handanović je završio svoju karijeru u maju prošle godine i postao skaut Intera, sa nadom da će jednog dana postati i trener.