Gotovo je: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine, treba li da se zabrinu Edin Džeko i Miralem Pjanić?

Prema najavama. nekadašnji centarfor a potom i trener Partizana i Olimpije preuzima nacionalni tim i uvodi mnogobrojne novine za mečeve protiv Portugalije i Lihtenštajna u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Redakcija
27. septembar 2023, 11:59

(Foto: nkolimpija.si)

Još potpis i to je to! Legendarni fudbaler i trener Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercrgovine. Čeka se samo ugovor, a kako se nezvanično najavljuje, uslediće mngobrojne promene u reprezentaciji.

Nedavna smena Meha Kodra sa mesta selektora posle samo dva meča na klupi protiv Lihtenštajna i Islanda, a potom i izjava njegovog sina Kenana Kodre da više nikad neće igratiza BiH dok ovi ljudi vode fudbalski savez izazvala je nevervatne torbulencije. Epilog će uskoro biti poznat, a Savo Milošević je čovek koji će preuzeti brigu o nacionalnom timu.

Kako je preneo SportSport.ba dolazak Save Miloševića na klupu nacionalnog tima je gotova stvar, a nekadašnji trener Partizana i Olimpije biće i službeno predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Milošević će sa sobom povesti i saradnike, jedan od njih će biti Nenad Cvetković, dok će u stručnom štabu ostati Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Savo Milošević je proslavljeni fudbaler, svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Starog kontinenta, a u trenerskoj karijeri je dosad vodio Partizan i Olimpiju iz Ljubljane. Rođen je u Bijeljini i sasvim sigurno je to da će mu vođenje reprezentacije Bosne i Hercegovine biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Milošević neće imati mnogo vremena za upoznavanje ekipe, a kako se nezvanično saznaje, na spisku igrača za mečeve kvalifikacija za EURO 2024. je radio i budući selektor. BiH se sataje sa Lihtenhšatjnom i Portugalijom. Doći će do nekoliko promena u odnosu na spisak Meha Kodre. Pozivi su stigli i Dalu Varešanoviću, Almedinu Ziljkiću s kojim je Milošević sarađivao u Olimpiji, Gojku Cimirotu, Vladanu Daniloviću, Siniši Saničaninu i kapitenu mlade reprezentacije Ivanu Bašiću.