Fudbalski zemljotres u Nemačkoj: Bajern spremio otkaz Julijanu Nagelsmanu, zna se ko seda na klupu giganta

Očajni rezultati u poslednjih nekoliko kola u Bundesligi presudili da se spremi otkaz mladom stručnjaku tvrdi novinar Fabricio Romano, a kao naslednik se spominje Tomas Tuhel, bivši kormilar PSŽ i Čelsija.

Redakcija
24. mart 2023, 7:39

Julijan Nagelsman (Foto: Getty Images)

Šok u Nemačkoj! Bajern je otpustio trenera Julijana Nagelsmana (35) , a glavni kandidat za njegovu zamenu je Tomas Tuhel (49), objavio je najbolje obavešteni fudbalski novinar Fabricio Romano. Ta vest je potresla fudbalsku Evropu i ogolila očigledne probleme u Minhenu.

Bavarski velikan u trci za titulu Bundeslige trenutno zauzima drugo mesto sa bodom manje od lidera Borusije Dortmund i iako je nedavno eliminisao PSŽ iz Lige šampiona, mladi Nagelsman očigledno je potpuno izgubio poverenje ljudi iz kluba, a bilo je navoda da je ispustio i svlačionicu. Epilog je po svemu sudeći kraj saradnje posle dve godine, tokom kojih je osvojio titulu šampiona i dva trofeja Superkupa.

Bajern je u proleće 2021. za dovođenje Julijana Naglesmana platio čak 25 miliona evra Lajpcigu. Očigledno, Bavarci su pogrešili. Tomas Tuhel je slobodan nakon rastanka sa Čelsijem u septembru i nije ga potrebno predstavljati, jer je sa timom iz Londona bio šampion Evrope, a prethodno je sa uspehom vodio i Pari Sen Žermen i Borusiju Dortmund.