Dušan Tadić ili Luka Modrić: Na pitanje ko mu je idol, Ivan Ilić, reprezentativac Srbije šokirao navijače!

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Seriji A i standardni prvotimac Torina na pianje novinara da izdvoji igrača po svom ukusu, Nišlija kao iz topa odgovorio da je to igrač Real Madrida i kapiten selekcije Hrvatske.

Redakcija
25. jul 2023, 8:00

Ivan Ilić. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Luka Modrić je jedan od najboljih igrača sa Balkana poslednjih deceniju i po. Igrama u Totenhemu, Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji omaleni vezista je pokazao da se i sa ovih prostora mogu pojaviti igrači top klase, koji su pravi lideri gde god se pojave. Uz to, svojom profesionalnošću i posvećenošću daju primer mlađima, pa i u 38. godini može se igrati fudbal na top nivou.

Luka Modrić je i idol mladim fudbalerima. I to ne samo u Hrvatskoj. Mnogi kopiraju poteze "desetke" Real Madrida, kupe njegove kretnje, pasove, ideje u igri...

Svakako najzanimljiviji i poslednji slučaj "idolopoklonstva" dolazi iz Italije. Supertalentovani vezista i reprezentativac Srbije Torina Ivan Ilić (22) pokazao je poslednjih sezona da izrasta u vrhunskog igrača sredine terena. Posebno je to bilo jasno kada je iz Verone prešao u Torino kod hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Ivan Ilić je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Seriji A. U torinski klub stigao iz Verone za 16 miliona evra. Ilićev talenat u Evropi je prvi primetio Mančester Siti, koji ga je pre šest godina za 5 miliona evra kupio od Crvene zvezde zajedno sa bratom Lukom Ilićem. U Engleskoj se nije nametnuo, a sada karijeru gradi u Italiji.

"Moram biti agresivniji, trener mi kaže da moram imati jaku nogu. To je bitno za daljnji rast, ali mlad sam i tu sam da učim", rekao je Ivan Ilić novinarima u trening-kampu Torina u Pinzolu.

U reprezentaciji Srbije, Ilić je imao prilike da igra sa vrhunskim majstorima, kakav je Dušan Tadić. Međutim, na pitanje ko mu je idol, sve je iznanadio.

"Luka Modrić, on je najbolji", nije krio Ilić.


Inače sjajnivezista je u Serie A do sada odigrao 86 utakmica, postigao pet golova uz osam asistencija. Igrao je za Srbiju na Mundijalu 2022. u Kataru.