Dragan Stojković najavio promene pred Dansku: Sutrašnji meč određuje sudbinu Srbije!

Selektor Srbije Dragan Stojković najavio je meč protiv Danske kao odlučujući meč za sudbinu "Orlova" na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Sara Milićev
24. jun 2024, 5:39

Dragan Stojković. (Foto: /)

Srbija sutra od 21.00 igra treću utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv Danske, a taj meč biće ključan za "Orlove".

Tim povodom selektor Srbije Dragan Stojković i fudbaler Strahinja Pavlović rekli su očekivanja pred meč.

"Razmišljamo o svim segmentima kada je formacija u pitanju. Videćete sutra kako ćemo izaći na teren, da li sa jednim ili dva napadača. Izaći ćemo sigruno najpametnije što možemo", rekao je Stojković.

Pavloviću je kolabirao posle meča sa Slovenijom, ali za sutrašnji meč je spreman.

"Sada je sve dobro. Bilo je teško vreme i samo mi je bilo loše posle utakmice. Bićemo spremni za sutra", rekao je Pavlović.

Govorio je i o statusu Lazara Samardžića.

"Raspoloženi smo sutra je praznik fudbala, velika utakmica svako treba da bude pozitivan u tom smislu pitao sam ga da li može da igra sutra, kroz šalu. Da li je spreman da igra sutra u tom kontekstu je bilo. Rekao je da nije spreman...kako nije, jedva čeka da poleti", rekao je Stojković.

Sutra će biti odlučujuća utakmica za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

"Znali smo da su utakmice protiv Slovenije i Engleske bitne utakmice, ali ovo je najbitnija jako mi je drago što ćemo sutra zaigrati u 21.00, to su najbolji uslovi. Danska ima odlične igrače, igraju jak fudbal ne gube i ne pobeđuju ove dve utakmice. Mislim da su organizovana ekipa. Učinćemo sve što možemo da odigramo kako treba".

Očekuju se promene u sutrašnjem sastavu.

"Rekao sam da će biti promena, jedna dve ili tri. Utakmica se igra 90 minuta i treba razmišljati o tome, ko će početi i biti na klupi i šta to da uradimo kasnije. Moramo imati oružje na klupi, moramo biti pametni i inteligenti da povučemo poteze po pitanju startne pozicije i klupe".

Stojković veruje da Srbija može da igra sa Danskom.

"Biće polemika, ne volim kad je neko negativan. Ne možete niko da ospori da igrači reprezentacije Srbije trče i da se bore i ulažu napor za rezultate. Evropsko prvenstvi je skup najboljih ekipa gde je kvalitet na visokom nivou. Sutra je najvažnija utakmica u grupi koja određuje sudbinu i naš plasman. Prvi put smo ovde pod imenom Srbija. Imamo jednu pobedu protiv Norveške 2000. godine. Daćemo sve od sebe, Danska je odlična ekipa od Eriksena, Kristensena, imaju fenomenalnu ekipu. Ne sme da se potcenjuje, ako smo ovde verujemo da možemo da igramo sa Danskom".