Dobre stvari za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona: Ovi rezultati moraju da se poklope crveno-belima

Fudbaleri Crvene zvezde naredne sezone će bez kvalifikacija igrati grupnu fazu Lige šampiona, a velike su šanse da će žreb sačekati u trećem šeširu.

Sara Milićev
24. maj 2023, 5:45

Crvena zvezda. (Foto: www.crvenazvezdafk.com)

Titula Sparte u Pragu znači da će Crvena zvezda najverovatnije biti u trećem, a ne u četvrtom šeširu na žrebu za grupnu fazu. To joj omogućuje da dobije lakše protivnike. 

Crveno-bele je zanimao rasplet prvenstva u Češkoj odakle je stigla dobra vest. Sparta iz Praga je osvojila bod protiv Slovackog i zahvaljujući tome postala šampion posle devet godina pauze, a taj rezultat je povoljan za Zvezdu.  

Pored uspeha Sparte, mora i Real Sosjedad da potvrdi četvrtu poziciju i obezbedi igranje grupne faze. Tako bi Viljareal, koji ima bolji koeficijent od Zvezde, ostao na petom mestu i bez elitnog fudbala, a Sosjedad bi predstavljao Španiju iz četvrtog šešira.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2023/24, poslednju sa aktuelnim formatom, održaće se 31. avgusta, dan nakon što budu odigrane poslednje utakmice kvalifikacija za ovo evropsko takmičenje.