Divljanje navijača Hajduka u Portugaliji: Huligani lomili sve pred sobom

Oko 150 pripadnika "Torcide" doputovalo na meč između Vitorije i Hajduka u Gimaraeš na revanš meč 3.kola kvalifikacija gde su policiji i stanovnicima ovog grada priredili besanu noć,

Redakcija
10. avgust 2022, 8:44

Najvatreniji navijači Hajduka. (Foto: SPS)

Gde god se pojave, nastaje haos!  Najvaterniji navijači splitskog Hajduka polomili su portugalski grad Gimaraeš! Huligani iz Dalmacije su bacali baklje, stolice i flaše po kafićima i gostima, povredivši nekoliko ljudi. Članovi "Torcide" su došli u Portugaliju na revanš meč 3.kola kvaifikacija za ulazak u Ligu Konferencija između Hajduka i Vitorije Gimaraeš.

Na snimcima koji su okačeni po društvenim mrežama, žitelji portugalskog grada šokirani, ustaju i beže iz kafića dok grupa maskiranih huligana došlih iz Hrvatske, baca stolove, stolice, flaše i pali baklje. Naravno, UEFA još nije reagovala.

"Na desetine bežalo je sa trga kako bi umakli napadima navijača Hajduka. Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bežali iz kafića", naveo je uticajni portugalski "O Žogo" dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba učestvovalo u lomljenju.

Bila je to košmarna i besana noć za žitelje Gimaraeša koju su im priredili divljaci iz Dalmacije. Ovo nije prvi put da se pritalice hajduka tako ponašaju, lome sve pred sobom u naletu besa. Gradom je zavladala panika, ljudi su se razbežali iz centra grada, kada je počelo divljanje Hrvata.

"U ovom trenutku ne mogu potvrditi ima li ili nema uhapšenih navijača iz Splita. Čekamo sve podatke sa terena, takođe i iz Porta, gde su bili Hajdukovi navijači", rekao je dežurni policajac u telefonskom razgovoru za hrvatske medije.

Navodno je u Portugaliju doputvalo 150 pripadnika "Torcide" koji su doputovali u grad udaljen 50 kilometara od Porta.


.