Danijele de Rosi nije Žoze Murinjo: Mamma mia, Mile Svilar je junak Rome!

Srpski golman Mile Svilar izrastao je u heroja Rome, odbranio je dva jedanaesterca u penal seriji protiv Fejnorda odveo Rimljane u osminu finala Lige Evrope.

Redakcija
23. februar 2024, 8:15

(Foto: Getty Images)

Treća sreća! Najpre je brano u Holandiji u prvom meču sa Fejnordom, pa potom i u meču protiv Frozinonea u Seriji A, potom bio starter i u revanšu na Olimpiku protiv Fejnorda u Ligi Evrope! Mile Svilar (24) je zadobio poverenje novog trenera Danijele de Rosija i potpuno sa gola istisnuo iskusng Portugalca Ruija Patrsija.

Posle 1:1 u prvom meču u Roterdamu i istog rezultata u revanšu, penali su odlučili pobednika. Blistao je Svilar, odbranivši udarce Davida Hancka i Alireze Jahanbahša.

"Ovo je neverovatno, nemam reči! Ceo život sam radio za ovaj momenat. Potpuno je ludo. Mamma mia!", rekao je Svilar posle utakmice i velike pobede.

Penal serija bila je dramatična.

"Odbranio sam dva penala, a mogao sam i treći. Gledao sam video materijale sa trenerom, ali onda sam na licu mesta odlučio u koju stranu da krenem. Bio sam na dobroj strani kod tri od pet penala", objasnio je Svilar.

Dolaskom Danijelea de Rosija na klupu Rome, Svilar je dobio šansu na golu. Kod Žozea Murinja imao je malo prilike da pokaže kvalitet pa je izgubio i statis reprezentativca.

"Ovakve stvari su veoma važne. Daju ti dodatno samopouzdanje, stičeš veću veru u sebe. Hvala treneru na ukazanoj šansi", poručio je Svilar.