Crnogorski reprezentativac o sudbonosnim danima na Marakani: Kako je Slaviša Stojanović doneo titulu Crvenoj zvezdi!

Slaviša Stojanović je bio pozitivan, radilo se kod njega maksimalno. Jednostavno. čovek je imao neku energiju, dobro nas je posložio. Ali jedan detalj koji sam kod njega zapamtio, to svima pričam. Radićemo sve segmente, ali ono što ja volim najviše jesu prekidi. Što aut, što korner, što skraćeni korneri, faulovi, kombinacije... Ali stvarno, to je neverovatan podatak, na svakoj utakmici mi damo gol iz prekida, ispričao je Marko Vešović u potkastu "Alesto".

Redakcija
23. avgust 2023, 7:44

Slaviša Stojanović. (Foto: uradna spletna stran kluba)

To su bili slavni dani! Posle godina dominacije Partizana, Crvena zvezda je u sezoni 2013/2014. angažovalaza trenera Slavišu Stojanovića, stručnjaka malo poznatog u Srbiji, čoveka koj je pre toga radio kao selektor Slovenije, i trener Celja i Domžala. Dovođenje Stojanovića bio je pun pogodak, na kraju sezone je osvojena titula.

Marko Vešović (31), jedan od tadašnjih Zvezdinih igrača prisetio se u potkastu "Alesto" tih dana. Crnogorski reprzentativac danas igra za Karabag u Azerbejdžanu, a pre toga bio je član Legije, Rijeke, Specije, Torina i Crvene zvezde. Karijeru je počeo u podgoričkoj Budućnosti.

Za Crvenu zvezdu Marko Vešović igrao je od 2010. do 2014. godine. U vreme kada se velikan sa Marakane nalazio u velikoj finansijskoj krizi, bez rezultata i u senci Partizana. Prisetio se Marko Vešović sezone 2013/2014. u kojoj je titula posle sedam godina vraćena na Marakanu, kada je trener crveno-belih bio Slaviša Stojanović. Bila je to generacija koju su predvodili Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Dragan Mrđa, Nejc Pečnik, Boban Bajković...

"Slaviša Stojanović je bio pozitivan, radilo se kod njega maksimalno. Voleo sam da radim sa njim. Jednostavno. čovek je imao neku energiju, dobro nas je posložio. Ali jedan detalj koji sam kod njega zapamtio, to svima pričam. Kada je došao u Zvezdu, on je nama rekao. Radićemo sve segmente, ali ono što ja volim najviše jesu prekidi. Što aut, što korner, što skraćeni korneri, faulovi, kombinacije... Ali stvarno, to je neverovatan podatak, na svakoj utakmici mi damo gol iz prekida. Koliko smo ih vežbali", prisetio se Marko Vešović dana u crveno-belom.


.