Britanski mediji lansirali bombu: Hrvat seda na klupu Liverpula?

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske i eks trener Bajerna, Monaka, Ajntrahta, Niko Kovač bi trebalo da zameni Jirgena Klopa na klupi "redsa".

Redakcija
16. april 2024, 7:23

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Sada se sve zna! Trofejni nemački strulnjak Jirgen Klop će na kraju sezone napustiti mesto trenera velikana Liverpula. Od trenutka kada je Nemac objavio svoju odluku traju nagađanja i špekulacije ko bi mogao da ga nasledi. Pominjala su se i pominju imena Ćabija Alonsa iz Bajer Leverkuzena, pa Italijana De Zerbija, sa klupe Brajtona. U igri je, po pisanju medija, i Ruben Amorim iz Sportinga Lisabon.

A sada novo ime! Hrvat Niko Kovač! Kao veliko iznenađenje. Hrvatski stručnjak je napustio Volfsburg, trenutno je bez angažmana. Britanski mediji ističu da su Kovačevi menadžeri boravili u Londonu.

Niko Kovač je posle igračke karijere trenirao Ajntraht iz Frankfurta sa Lukom Jovićem, Mijatom Gaćinovićem i Filipom Kostićem, kada je osvojio Kup Nemačke. Vodio je potom Bajern sa kojim je uzeo duplu krunu. Posle Nemačke se preselio u Francusku, gde je od 2020. do 2022. vodio Monako.