Bivši reprezentativac ima novi klub: Nikola Maksimović oblači crveno-beli dres!

Iskusni defanzvac bi uskoro trebalo da potpiše ugovor sa grčkim šampinom Olimpijakosom, a nekada je sa velikim uspehom igrao za Crvenu zvezdu, Torino, Napoli i Đenovu.

Redakcija
30. septembar 2022, 8:42

Nikola Makimović u dresu Torina. (Foto: Getty Images)

Jedan defanzivac sa sjajnom karijerom u Seriji A ode, a drugi dođe! Grčki velikan
Olimpijakos u gotovo svakoj sezoni mora da ima igrača iz Srbije. Crveno-beli dres zadužiće iskusni štoper Nikola Maksimović (31) i tako nadomestiti odlazak Kostasa Manolasa koji je prešao u Šardžu iz Saudijske Arabije.

Kako najavljuju uticajni mediji u Grčkoj,  čelnici višestrukog šampiona uskoro bi sa agentima nekedašnjeg štoper Crvene zvezde, Torina, Napolija i Đenove nađu zajednički jezik. Provereni defanzivac je po odlasku iz Italije trenirao u Beogradu, tako da će u novi klub doći fizički spreman, ali sa dugom pauzom bez takmičarskih utakmica.

Nikola Maksimović je tokom letnjeg prelaznog roka posle raskida ugovora sa Đenovom imao nekoliko ponuda. Pominjala se Crvene zvezda, ali i Empoli, Salernitana, Leće i Parma. Iskusni defanzivac nema obeštećenje, slobodan je igrač što je bio i glavni adut prilikom dogova sa Olimpijakosom.