Biser Partizanove škole na meti Milana i Borusije Dortmund: Mogu li crno-beli da zadrže Matiju Popovića?

Pored svih poslova koje treba da rešava u letnjem prelaznom roku, Partizan ima zadatak i da sačuva više nego talentovanog momka iz omladinske škole za koga se raspituju evropski klubovi.

Miloš Zekić
1. jun 2023, 6:31

Matija Popoviću dresu reprezentacije Srbije. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Crno-beli posle Evropskog prvenstva za kadete imaju veliku muku da potpišu profesionalni ugovor sa ofanzivcem Matijom Popovićem (17), jer mu stipendijski ističe u januaru, a žele ga mnogi klubovi. On je nedavno sjajno odigrao na pomenutom takmičenju u Budimpešti zbog čega je i privukao pažnju iz inostranstva, saznaje Telegraf.

U red su stali Milan i Borusija Dortmund. Zainteresovanost je tolika da je italijanski gigant pozvao Popovića i njegovu porodicu da budu njihovi gosti u Italiji. Poslate su čak i avionske karte u želji da predstave plan budućnosti za dečaka, navodno, bez obaveza. Interesovanje je pokazala i Borusija iz Dortmunda koja je preko posrednika kontaktirala Humsku.

Partizan se bori da odbije pomenute interese prema Popoviću. Planirano je da momka obavežu profesionalnim ugovorom, prekomanduju ga u prvi tim, daju prostora i minute na predstojećim letnjim pripremama i u narednoj takmičarskoj sezoni.

Crno-beli su u stalnom kontaktu sa agentom igrača, nekadašnjim reprezentativnim čuvarom mreže Dragoslavom Jevrićem, koji je u ovom momentu više naklonjen ideji da mladi ofanzivac ostane u Partizanu i razvija se. U narednih nekoliko dana, crno-beli će organizovati sastanak sa porodicom i pomenutim agentom Jevrićem, ne bi li uspeli da ih uvere da je ostanak u Humskoj najbolje rešenje za fudbalera.

Matija Popović je u Humsku stigao iz Vrbasa, posle skoro godinu i po dana napora ljudi iz omladinske škole da ga angažuju, a u kadetskoj selekciji koja je osvojila šampionsku titulu, kod trenera Đorđija Ćetkovića, bio je jedan od najboljih igrača (15 utakmica, 12 golova, pet asistencija). Pokriva tri pozicije u ofanzivnom delu, ali čini se da se najbolje snalazi kao drugi napadač.